Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aldo Maksimov, “Talv Kreekas”

17

Ilmunud on „Talv Kreekas. Miks šaakalid iga öö nutavad?“. Järg raamatule „Samose päevaraamatud. Kadunud maailma otsimas“.

Aldo Maksimov peab koos abikaasa Marioniga kuuendat aastat Kreekas Samose saarel loome- ja puhkemajasid, mida kevadtalvisel hooajal asustavad peamiselt Eesti loomeliitude liikmed, aga ka kaugtöö tegijad, noored pensionärid ja muud elukunstnikud, kellest mõnigi ehk võib end raamatust ära tunda. Tema päevik 2023–2024 kõneleb ühest talvest Kreekamaal, Samose saarel, selle edelaosas, mõne kõrvalepõikega ka mujale: mandrile – Thessalonikisse soojaveeallikatele, Ateenasse ning korra ka Syrosele.

„See raamat on Kreeka elust, väljavõte napilt poole aasta lõikes. Enamuse ajast räägib see päevik minu elust ja tööst Lääne-Samosel. Päeva rutiinist, tegemistest, hommikutest ja õhtutest, mõtetest, unistustest. Unenägudestki,“ ütleb ta ise. „Kreekale on omane elujaatav nukrus, kaunis melanhoolia, tasane jälgimine, aupaklik hoiak looduse ja jumala suursugususe ees. Nii nagu Camus seda oma elu hilisemates mõtisklustes kirjeldab. Ma tahan käesoleva teosega näidata Kreeka elu realistlikumat palet, selle täiesti igapäevast nägu; unustamata siiski selle maa maagiat.“

Aldo Maksimov (s 1972) on töötanud ajakirjanduses, Tartu Botaanikaaias, Tartu Varumiskontoris, Eesti Vanglate raamatukogu juhina, Saaremaa Muuseumi arendusjuhina jpm kohtades. 

Raamatu tellimiseks sisesta alumisse vormi oma kontaktandmed.
Saatmise puhul pakiautomaati lisandub hinnale 1€